Elk seizoen een nieuw interieur

< terug

De kans dat Anke en Geert ooit uitgekeken raken op hun interieur, is wel heel erg klein.

De inrichting wordt namelijk regelmatig totaal vernieuwd. Ze gebruiken hun huis immers ook als winkel: zo goed als alles is er te koop.

Anke en Geert hebben hun zaak heel toepasselijk feelathome genoemd. Eigenlijk is het idee om van hun huis een winkel te maken toevallig ontstaan, alsof het zo moest gaan. Het verhaal begon toen ze eind jaren negentig op zoek gingen naar een nieuwe woning. Ze wilden geen doorsnee-rijtjeshuis, ze zochten bewust naar iets bijzonders. Iets waar ze zich, met het grote gezin dat ze voor ogen hadden, allemaal thuis zouden voelen. Uiteindelijk vonden ze precies wat ze
zochten in Hever, een klein dorpje in het hart van Vlaanderen. “We lieten er ons oog vallen op een enorme, oude schuur”, vertelt Anke. “Het gebouw was oud en zeker niet meteen bewoonbaar, maar we wisten zeker dat we er wat moois van konden maken. We zijn met veel enthousiasme aan de verbouwingen begonnen.” Die duurden uiteindelijk twee jaar en in die tijd kreeg de oudste zoon Daan er nog twee broertjes bij. “Thijs en Tuur werden geboren toen we midden in de verbouwing zaten. Het was een zware tijd, maar ook erg leuk. We hebben veel mooie herinneringen aan die jaren.”

Stijlvol Wonen
Lente editie 2008
Pagina 52