Schatten op de hooizolder

< terug

Unieke locatie, veel ruimte én een ’avontuurlijke’ architect: Anke en Geert hadden met die oude schuur hun droomhuis te pakken.

Libelle
27 december 2007
Pagina 39

In 1999 kochten Anke (37) en Geert (38) het woonhuis van een kasteelhoeve in Hever. Niet veel meer dan een klein appartementje, maar er hoorde ook een indrukwekkende schuur bij. En dáár hun droomhuis van maken, zagen ze wel zitten. Het koppel wilde er iets heel speciaals van maken. Geert: ”Na een hele zoektocht, en een zijsprongetje met een inspiratieloze architect, kwamen we terecht bij Jan Maris. En die tekende een ontwerp dat anders was dan anders, met veel openingen en doorkijkjes. Die laten je continu de hele lengte, breedte en hoogte van de schuur voelen.” ”En dat past perfect bij ons”, valt Anke in. ”Wij werken thuis, en hebben ruimte nodig.” En ruimte, dát hebben Anke en Geert in
overvloed. ”Het was zelfs té groot”, geeft Anke toe. ”Sommige kamers stonden gewoon leeg. Leuk als je een feestje wilt geven, maar voor de rest gewoon verloren ruimte. Toen hebben we beslist om van ons huis een winkel te maken.”